gototopgototop
You are here: ΑΡΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ειδήσεις

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΗΛΕΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιστολή Σεβ. Μητροπολίτου Ηλείας κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ προς εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ Πύργου διά ἀρθρο περί Ομοιοπαθητικής

E-mail Εκτύπωση PDF

 

 Προς Τον Διευθυντήν της Εφημερίδος ΠΡΩΙΝΗ Πύργου

Αγαπητέ μου κ. Διευθυντά,

Εδιάβασα το Σχόλιό σας στην σημερινή ΠΡΩΙΝΗ (22-6-2017) σελίδα 3 με τον τίτλον «Ξεχωριστή παρουσία», το οποίον αναφέρεται στην «ιατρόν κ. Ηλιοστάλακτη Κόντου, που εκπαιδεύτηκε στην ομοιοπαθητική από τον ... κορυφαίο ομοιοπαθητικό του κόσμου Γεώργο Βυθούλκα ....»

Επειδή η Ορθόδοξη Εκκλησία μας συνιστά στους χριστιανούς μας να ακολουθούν για την υγείαν τους την κλασική ιατρική του Ιπποκράτη, όπως εξελίσεται ως επιστήμη μέχρι σήμερα, να εμπιστεύονται αυτήν και τον Θεόν και να αποφεύγουν τις εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας των (ομοιοπαθητική, βελονισμό, διαλογισμό, γιόγκα κ.λ.π.), παρακαλώ δι’ υμών την κ. Ηλιοστάλατη Κόντου να μου γνωρίση, πάλιν δι ὑμῶν, τα έξής:

  1. Ο κορυφαίος κατά το σχόλιόν σας ομοιοπαθητικός του κόσμου κ. Γεώργος Βυθούλκας, στον οποίον εμαθήτευσε η κ. Κόντου, έχει δίπλωμα ιατρού;
  2. Αν ναι, από ποία Ιατρική Σχολή της Πατρίδας μας το έχει λάβει και σαν ιατρός σε ποιόν Ιατρικόν Σύλλογον ανήκει. Και

Υπάρχει σήμερα στην Πατρίδα μας ανεγνωρισμένη Ιατρική Ειδικότητα ομοιοπαθητικής; Αν ναι σε ποιές Πανεπιστημιακές Κλινικές της χώρας μας δύνανται να λάβουν την Ειδικότητα αυτήν;

Με ευχές, ευχαριστίες και εκτίμησι

Ο Μητροπολίτης

† Ο Ηλείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ

 

Ετήσια Γενική Αρχιερατική Σύναξις Εφημερίων Ι. Μητροπόλεως Ηλείας

E-mail Εκτύπωση PDF
Το Σάββατο το πρωΐ 17 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθή στον Πύργο η ετήσια Γενική Σύναξις πάντων των εφημερίων της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας.

Το πρωΐ ώρα 7-9.30 θα τελεστή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερόν Ναόν Αγίου Αθανασίου Πύργου, υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Ηλείας κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ. Στην συνέχεια και ώρα 10-12 θα πραγματοποιηθή η Ιερατική Σύναξις.

Στη Γενική Σύναξι των ιερέων θα συζητηθούν ποιμαντικά και θρησκευτικά θέματα. Επίσης στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την «Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη», θα επιδώσει τιμητικούς επαίνους σε Εκκλησιαστικά Συμβούλια και για τούς ενορίτες τους εθελοντές αιμοδότες, που έχουν αναπτύξει αξιόλογη δραστηριότητα για την διάδοση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στις Ενορίες τους και την προσφορά αίματος σε πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Συγκεκριμένα θα τιμηθούν από την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, για την μέχρι σήμερα αξιέπαινη και Θεάρεστη αυτή προσφορά τους, ως ελάχιστο αντίδωρο ευγνωμοσύνης και ευαρέσκειας της τοπικής μας Εκκλησίας, τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια και οι εθελοντές αιμοδότες των κάτωθι Ενοριών: Αγίας Άννης Αμαλιάδος, Αγίου Γεωργίου Αμαλιάδος, Αγίου Νεκταρίου Αμαλιάδος, Αγίου Τρύφωνος Αμαλιάδος, Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Αχλαδινής, Αγίου Αθανασίου Βαρβασαίνης, Αγίας Παρασκευής Γουμέρου, Κοιμήσεως Θεοτόκου Ελαιώνος, Αγίου Δημητρίου Καράτουλα, Κοιμήσεως Θεοτόκου Κάστρου, Αγίου Νικολάου Κατακόλου, Αγίων Κωνσταντίνου κ' Ελένης Λάλα, Αγίου Δημητρίου Λαντζοϊου, Γενεσίου Θεοτόκου Νεμούτας, Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Μηλέων, Αγίου Αθανασίου Μυρτιάς, Προφήτου Ηλία Μουζακίου, Κοιμήσεως Θεοτόκου Περσαίνης, Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, Αγίων Κωνσταντίνου κ' Ελένης Χειμαδιού και Αγίου Νικολάου Ωλένης.

Ως γνωστόν από τον Ιούνιο του 2005 λειτουργεί στην Ι. Μητρόπολι Γραφείον εθελοντικής αιμοδοσίας με σκοπό την προβολή της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας και τον συντονισμό λειτουργίας των ενοριακών Τραπεζών αίματος.

   

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

E-mail Εκτύπωση PDF

Το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους και Κατερίνης και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας συνδιοργάνωσαν με εξαιρετική επιτυχία, από 25 έως και 26 Νοεμβρίου 2016, στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, το Β΄Πανελλήνιο Συνέδριο για θέματα Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Θρησκευτικού Τουρισμού). Γενικό θέμα του Συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, ήταν «Οι Προσκυνηματικές Περιηγήσεις ως μοχλός τουριστικής ανάπτυξης. Η περίπτωση της Πιερίας».

Στο Συνέδριο, το οποίο εκτός από πανελλήνιο είχε και διορθόδοξο χαρακτήρα, συμμετείχαν, εκτός από τους κληρικούς-εκπροσώπους επί θεμάτων Προσκυνηματικών Περιηγήσεων πολλών Ι. Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, και εκπρόσωποι Ορθοδόξων Εκκλησιών, τουπολιτικού και επιστημονικού κόσμου, της τοπικής αυτοδιοίκησης, ακαδημαϊκοί και επαΐοντες του Τουρισμού από την Ελλάδα και τα ομόδοξα κράτη της Ρωσίας, της Σερβίας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Ουκρανίας κ.α., καθώς και συνεργαζόμενοι με το Συνοδικό Γραφείο επιχειρηματίες του τουρισμού, δημοσιογράφοι κ.α.

Στο συνέδριο μεταξύ άλλων τονίστηκαν:

α) Η διορατικότητα της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία έχοντας κατανοήσει αρκετά νωρίς τη σημασία των Προσκυνηματικών περιηγήσεων για την ανάπτυξη των κατά τόπους κοινωνιών και την οικονομική ενίσχυση όλων των εμπλεκομένων φορέων αποφάσισε το 2001 την ίδρυση του Συνοδικού Γραφείου επί των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων και της Ανάπτυξης του λεγομένου Θρησκευτικού Τουρισμού. Η ενέργειά της αυτή, πέρα από την επιθυμία της να διατηρήσει την ιερότητα των Ι.Προσκυνημάτων και των Μνημείων της Χώρας μας, να εργαστεί για την ανάπτυξη και συστηματική προβολή αυτών εντός και εκτός του ελληνικού χώρου και να συμβάλει στην τόνωση της οικονομίας, είχεκυρίως και σαφώς και εκκλησιαστικές και θεολογικές προϋποθέσεις.

β) Η σημασία ενός στρατηγικού σχεδιασμού βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης ο οποίος θα προϋποθέτει τη διασφάλιση των συνθηκών της συνέργειας, διασυνδεσιμότητας, ευελιξίας και διατοπικότητας, πολυμορφικότητας και βιωσιμότητας.

γ) Η ανάγκη καταγραφής και ανάδειξης, από τις κατά τόπους Ι. Μητροπόλεις, των Θρησκευτικών Μνημείων, σε συνεργασία τόσο με το αρμόδιο Συνοδικό Γραφείο, όσο και με τον ΕΟΤ.

δ) Η ανάγκη επιτυχούς συνδυασμού του θρησκευτικού με τις άλλες μορφές του εναλλακτικού τουρισμού, όπως είναι ο πολιτιστικός τουρισμός, ο αγροτουρισμός, ο εκπαιδευτικός και επιστημονικός τουρισμός, ο ορεινός και χειμερινός τουρισμός, που μπορεί να επιφέρει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στην επισκεψιμότητα και εν τέλει στην ανάπτυξη πολλών περιοχών.

ε) Ο σημαντικός ρόλος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, σύμφωνα με το οποίο ο θρησκευτικός Προσκυνηματικός πλούτος μας δεν περιορίζεται μόνο στους πνευματικούς θησαυρούςτου παρελθόντος. Συνίσταται και στην παρουσία, την πνευματική ακτινοβολία σύγχρονων αγιασμένων μορφών, που επανδρώνουν και λειτουργούν τα ιερά μας προσκυνήματα, στην ανάδειξη και νέων ιερών τόπων και προσώπων της Χάριτος του Παναγίου Πνεύματος. Τα πρόσωπα αυτά όπως των νέων αγίων και οσίων όπως του π. Παϊσίου, π. Πορφυρίου, π. Εφραίμ του νέου, του π. Βησσαρίωνος κ.α. γίνονται πόλος έλξης προς όλους εκείνους τους προσκυνητές που αναζητούνμαζί με την ξεκούραση του σώματος την ουσιαστική αναψυχή, που κουρασμένοι από το βάρος των βιοτικών αναγκών και ευθυνών ψάχνουν τόπους και χώρους γνήσιας ενέργειας του Αγ. Πνεύματος.

στ) Η ανάγκη να συνδυαστεί ο Θρησκευτικός – Προσκυνηματικός Μετά-Τουρισμός με αυτό που στη σύγχρονη εποχή λέμε ταξίδι με σκοπό. Δηλαδή, ένα ταξίδι το οποίο είναι βιωματικό (πολιτιστική/θρησκευτική, επιμορφωτική, εμπειρία αναψυχής), ανθρωπιστικό και μπορεί να έχει και εθελοντικό έργο, συνδυάζονταςτηνκριτική σκέψη και τον αναστοχασμό και εμπεριέχοντας πολιτιστικές/κοινωνικές/θρησκευτικές/περιβαλλοντικές και άλλες προκλήσειςέχοντας επίσης χαρακτήρα αειφορικό και κοινωνική και (εκ)παιδευτική αξία (διαδράση με την τοπική κοινωνία, ανθρώπους και φύση, ενημέρωση, καλλιέργεια σχέσεων και δεξιοτήτων, πνευματική ανανέωση).

Τέλος τονίστηκε ιδιαίτερα, απ’ όλους τους εισηγητές, ότι, όσο και αν η φιλοξενία είναι μεγάλη αρετή και ουσιώδες στοιχείο της χριστιανικήςταυτότητος, δεν πρέπει, υπό το πρόσχημα της ή μάλλοντου κέρδους, να οδηγηθούμε σε απνευμάτιστες υποδοχές και συμπεριφορές.

Η Εκκλησία τηρώντας την ευαγγελική προτροπή: «έρχου και ίδε» (Ιω. 1,46), δεν κρατεί τα Ιερά Μνημεία και Προσκυνήματά της διαθέσιμα μόνο για τους πιστούς της, αλλά ανοικτά και προσβάσιμα σε όλους, με απαράβατη όμως προϋπόθεσητην τήρηση από μέρους των επισκεπτών και προσκυνητών της κοσμιότητας και ευπρέπειας, καθώς και του σεβασμού προς την ιερότητά τους.

Θα μπορούσε λοιπόν και η Ηλεία μας με τις τόσες ομορφιές, τον Πολιτιστικό πλούτο της και τα Αρχαία, Βυζαντινά και Νεώτερα Θρησκευτικά Μνημεία της να ακολουθήσει το παράδειγμα της Πιερίας και να γίνει πόλος έλξης, ώστε πολλοί να θελήσουν να την επισκεφτούν και να την γνωρίσουν;

Κάτι τέτοιο δεν είναι ουτοπικό αλλά εφικτό, υπό την προϋπόθεση όμως, ότι όλοι μαζί οι τοπικοί φορείς (Εκκλησία, Περιφέρεια, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, Έντυπος και Ηλεκτρονικός Τύπος, κάτοικοι κ.α ) θα συνεργαστούν αρμονικά και κυρίως με ειλικρίνεια έχοντας ως γνώμονα το κοινό καλό και την ανάπτυξη του τόπου μας.

Μπορούμε να διεκδικήσουμε ώστε το Γ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο για θέματα Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Θρησκευτικού Τουρισμού)να γίνει στο Ν. Ηλείας. Από εμάς εξαρτάται!

Τελευταία Ενημέρωση ( Τετάρτη, 07 Δεκέμβριος 2016 11:54 )
 

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ - Καταδίκη γιά συκοφαντική δυσφήμηση

E-mail Εκτύπωση PDF

Άλλη μια δικαίωση για τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο

Την 28-11-2016, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πατρών εκδικάσθηκε έγκληση του Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου, και Προέδρου του Ιδρύματος «ΜΟ.Φ.Η Γ. Καπουρδέλη - Ι. Ξύκη», κατά του Ιωάννη Πορφύρη για συκοφαντική δυσφήμηση. Στο Δικαστήριο αποδείχθηκε η ενοχή του κατηγορουμένου και καταδικάσθηκε σε δεκαοκτώ (18) μήνες φυλάκιση (με αναστολή).

Η δίκη αφορούσε την υπόθεση της δωρεάς του Ιωάννη Ξύκη και συγκεκριμένα τα συκοφαντικά δημοσιεύματα του κατηγορουμένου Ιωάννη Πορφύρη, στις 28-9-2013 και 7-10-2013, στα οποία παρουσίαζε την ανυπόστατη, χαλκευμένη και εκ του μηδενός κατασκευασμένη συκοφαντία κατά του Μητροπολίτη, δευτερευόντως και κατά των υπολοίπων μελών του Ιδρύματος, για δήθεν κατάχρηση των χρημάτων της δωρεάς.

Πρέπει να σημειωθή ότι οι έλεγχοι από το Υπουργείο των Οικονομικών, από το ΙΚΑ, από την ΔΟΥ Αγρινίου που προκλήθηκαν τότε από τις καταγγελίες, απέδειξαν άψογη την διαχείριση του Ιδρύματος.

Ακολούθησε η υπ' αριθμ. 65/2014 Διάταξη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Μεσολογγίου, με την οποία απορρίφθηκε ως αβάσιμη κατ οὐσία η μηνυτήρια αναφορά του Ιωάννη Ξύκη, με την οποία όψιμα εγκαλούσε τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου για κακή διαχείριση της δωρεάς. Και βέβαια εκκρεμεί ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών η έγκληση του Μητροπολίτη Ναυπάκτου κατά του Ιωάννη Ξύκη για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση αναφορικά με την ίδια συκοφαντία.

Στα πλαίσια της συκοφαντικής εκστρατείας που είχε εξυφανθή το 2013, κατά την οποίαν οι συκοφάντες δεν σεβάστηκαν την Εκκλησία, ούτε τα Κληροδοτήματα της Ναυπάκτου, ούτε το μέλλον των νέων της, ούτε την αδυναμία των γηρατειών της, και για δικούς τους λόγους και σκοπιμότητες προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν μια δωρεά για να δυσφημήσουν τον Μητροπολίτη, είχε επιστρατευθή, ως οιονεί εκπρόσωπος τύπου, και ο καταδικασθείς Ιωάννης Πορφύρης, αλλά και άλλες Εφημερίδες και ιστοσελίδες, κατά των οποίων επίσης υποβλήθηκε έγκληση από τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου και αναμένεται η εκδίκασή της.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ

Τα γεγονότα

Ο Ιωάννης Ξύκης σταμάτησε την δωρεά του (συνολικού ύψους 781.632,16 ευρώ) προς το Ίδρυμα Γ. Καπουρδέλη, για την ανέγερση Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΟ.Φ.Η.), τον Ιανουάριο 2006. Οι λόγοι που επικαλέσθηκε αργότερα ήταν η διαφωνία του για την ονομασία, το καταστατικό και την σφραγίδα του Ιδρύματος, στους οποίους λόγους το Ίδρυμα απήντησε προσηκόντως.

Από το 2006 έως και τις 12 Ιανουαρίου του 2013 ο Ιωάννης Ξύκης δήλωνε δημοσίως ότι δεν αποδίδει «την παραμικρή απόδοση μομφής η υπόνοιας η υποψίας για διάπραξη ατασθαλιών» και ότι «σέβομαι, εκτιμώ και υπολείπομαι όλους όσους ασχολήθηκαν με την διαχείριση των οικονομικών του Ιδρύματος».

Τον Ιανουάριο του 2013 ο υπερογδοηκοντούτης πλέον Ιωάννης Ξύκης ξαφνικά άλλαξε στάση. Η αλλαγή αυτή συμπίπτει χρονικά, εκτός των άλλων, και με την εμπλοκή του Ιωάννη Πορφύρη στην υπόθεση, αλλά και με το ότι στις 10, 12 και 30 Ιανουαρίου 2013, ο Ι. Πορφύρης πρωτοστατεί σε οχλοκρατικές εκδηλώσεις των οπαδών της Μονής Μεταμορφώσεως στην Ναύπακτο κατά του Μητροπολίτου Ναυπάκτου, φωνάζοντας με τηλεβόα (ντουντούκα) υβριστικά και συκοφαντικά συνθήματα, παρακινώντας και τους οπαδούς της Μονής να φωνάζουν εν χορώ τα συνθήματα αυτά!

Στις 16 Ιανουαρίου 2013 –μία μέρα πριν την δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος περί διαλύσεως του νομικού προσώπου της Μονής Μεταμορφώσεως– ανεβαίνει στο διαδίκτυο η ιστοσελίδα του Ιωάννη Πορφύρη «EtolPatrasNews», μέσω της οποίας, κυρίως, αρχίζει μια εκστρατεία δυσφημηστικών, υβριστικών και συκοφαντικών δημοσιευμάτων κατά του Μητροπολίτου Ναυπάκτου. Στο Δικαστήριο κατατέθηκαν περί τα 40 τέτοια «πρωτοσέλιδα» δημοσιεύματα ικανά για υποβολή αυτοτελούς για καθένα εγκλήσεως εναντίον του, με αμέτρητα σχόλια κλπ. Μια σειρά από αυτά, περί τα 15, αναφέρονταν στο Ίδρυμα Γ. Καπουρδέλη - Ιωάννη Ξύκη, με τελευταίο το συκοφαντικό δημοσίευμα για το οποίο και τελικά καταδικάσθηκε. Το στήσιμο της ιστοσελίδας και ο τρόπος παρουσίασης η καλύτερα διαστρέβλωσης των θεμάτων παρέπεμπε σε επαγγελματία η επαγγελματίες δημοσιογράφους, ειδικευμένους σε ανύπαρκτα σκάνδαλα και απροκάλυπτες συκοφαντίες.

Στις 29 Ιανουαρίου ο Ιωάννης Ξύκης από την Νέα Υόρκη όπου ζη, αναθέτει την πληρεξουσιότητά του σε έλληνα δικηγόρο, ο οποίος ήταν και δικηγόρος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Σκάλας Ναυπάκτου.

Τον Απρίλιο 2013 αρχίζουν τα πρώτα συκοφαντικά δημοσιεύματα από συγκεκριμένες ιστοσελίδες κατά του Μητροπολίτου Ναυπάκτου για την υπόθεση της δωρεάς Ξύκη και στις 7 Μαΐου κατατίθεται από τον Ιωάννη Ξύκη μηνυτήρια αναφορά, μετά από «αξιολόγηση των στοιχείων» από τον νέο δικηγόρο.

Τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο 2013 ο Ιωάννης Πορφύρης, ο και επικεφαλής της δημόσιας υβριστικής και συκοφαντικής εκστρατείας κατά του Μητροπολίτου, δημοσιεύει συκοφαντική ανακοίνωση του Ιωάννη Ξύκη, εκδοθείσα δια του δικηγορικού γραφείου του πληρεξουσίου δικηγόρου του, με δικά του –του Πορφύρη– σχόλια, που αποτελεί μνημείο κατασκευασμένης συκοφαντίας. Το εξωφρενικό είναι ότι τα ίδια τα αποσπάσματα και κομμάτια των δύο εγγράφων που χρησιμοποιήθηκαν –από τα πολλά στοιχεία που «αξιολογήθηκαν» και από τα αμέτρητα στοιχεία (1 tera, κατά δήλωσή του) που έχει στο αρχείο του ο Ιωάννης Πορφύρης– αποδεικνύουν το ανυπόστατο της συκοφαντίας! Και όμως, έπρεπε να διασυρθή ο Μητροπολίτης, γιατί έτσι το ήθελαν ορισμένοι!

Η συκοφαντία δημοσιεύθηκε ως πρωτοσέλιδο (!!) σε Κυριακάτικη Εφημερίδα Πανελληνίου κυκλοφορίας (ΤΟ ΠΑΡΟΝ, 6-10-2013) με τίτλο «Νέοι τριγμοί στην Εκκλησία: Βαριά καταγγελία κατά του Μητροπολίτη Ναυπάκτου. Έλληνας επιχειρηματίας από την Ν.Υόρκη τον κατηγορεί για κατάχρηση δωρεάς 800.000 δολλαρίων!», και το δημοσίευμα της εφημερίδος ΤΟ ΠΑΡΟΝ το αναδημοσιεύει και πάλι ο Ιωάννης Πορφύρης και εν συνεχεία διαδίδεται σε όλο το διαδίκτυο.

Κατόπιν της πολύχρονης αυτής συκοφαντικής εκστρατείας και ιδίως κατόπιν της απίστευτης αποθράσυνσης των συκοφαντών που εκφράσθηκε στα τελευταία αυτά δημοσιεύματά τους, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου εξέδωσε αυθημερόν ανακοίνωση και ήταν πλέον αναγκασμένος να προβή σε νόμιμες ενέργειες, προκειμένου να προστατεύση την Εκκλησία, την αλήθεια, τα Κληροδοτήματα της Ναυπάκτου και την Ναύπακτο από τους δεινούς συκοφάντες.

Η κατάληξη της μηνυτήριας αναφοράς του Ι.Ξύκη

Η μηνυτήρια αναφορά του Ιωάννη Ξύκη, μετά από ελέγχους των Επιθεωρητών του Υπουργείου και του ΙΚΑ που διαπίστωσαν την διαχείριση του Ιδρύματος αρίστη μέχρι και το τελευταίο ευρώ, τίθεται στο αρχείο, με την υπ' αριθμ. 65/2014 Διάταξη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Το 2015 εκδίδεται και η Έκθεση Φορολογικού Ελέγχου από Ελεγκτές της ΔΟΥ Αγρινίου, που επίσης πιστοποιούν την αρίστη φορολογική κατάσταση του φακέλλου ανεγέρσεως του Γηροκομείου.

Η Δίκη της 28-11-2016

Η έγκληση κατά του Πορφύρη εκδικάσθηκε στις 28-11-2016 και κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δεκαοκτώ μηνών.

Εντύπωση προκάλεσε η μη εμφάνιση του κατηγορούμενου, ο οποίος δικάσθηκε ερήμην!  Επίσης εντύπωση προκάλεσε η απουσία των «συναγωνιστών» του κατά τις οχλοκρατικές υβριστικές εκδηλώσεις και η απουσία του Ιωάννη Ξύκη η εκπροσώπου του.

Το Δικαστήριο, εκτός από τις Εισαγγελικές Διατάξεις και τα πορίσματα των αρμοδίων Υπηρεσιών, ανέγνωσε και τα αμέτρητα δημοσιεύματα του κατηγορουμένου με το «επαγγελματικό» στήσιμό τους, το ότι μέχρι σήμερα όποιος αναζητά στοιχεία για το όνομα «Ξύκειο» στο διαδίκτυο βρίσκει στην πρώτη σελίδα αναζήτησης αποκλειστικά τα συκοφαντικά δημοσιεύματα του Ιωάννη Πορφύρη κ.π.α.

Η σχέση με την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως

Στο Δικαστήριο υποστηρίχθηκε η σύνδεση του κατηγορουμένου με την Μονή Μεταμορφώσεως, της οποίας υπήρξε, κατά δήλωσή του, δόκιμος μοναχός –βλ. σχετικό βίντεο της 22-4-2014– ενώ ο Ιερομ. Σπυρίδων Λογοθέτης απεκάλεσε δημοσίως τον Ιωάννη Πορφύρη «πνευματικό μου [του] παιδί» (6-8-2013), μεσούσης της κατασκευασμένης και μεθοδικής συκοφαντικής εκστρατείας κατά του Μητροπολίτου. Ο Ιωάννης Πορφύρης άρχισε την δυσφημηστική και συκοφαντική δράση του από την ιστοσελίδα του, ταυτόχρονα με την έκδοση του Π.Δ. 5/2013 περί διαλύσεως του νομικού προσώπου της Μονής.

Με την ευκαιρία ας σημειωθή ότι όλα τα μέλη της Μονής Μεταμορφώσεως, την οποία υποστήριζε φανατικά ο κατηγορούμενος, παραπέμπονται δια του υπ' αριθμ. 85/2016 Βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδος σε Δίκη για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος και ποσού ιδιαίτερης μεγάλης αξίας (2.700.000 ευρώ, περίπου), ενώ η Μονή έχει ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο άλλα 3.500.000 ευρώ περίπου.

Συμπερασματικά

Ο Φάκελλος «Γ. Καπουρδέλη - Ι. Ξύκη» επί τέλους άνοιξε. Μετά από τρία χρόνια η Δικαιοσύνη άρχισε να δικάζη τους πρωτεργάτες της εκ του μηδενός κατασκευασμένης συκοφαντικής εκστρατείας κατά του Μητροπολίτου Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου, κατά του Ιδρύματος Γ. Καπουρδέλη - Ι. Ξύκη, κατά του Γηροκομείου Ναυπάκτου και κατά των Κληροδοτημάτων της Ναυπάκτου, και ελπίζουμε στην αποκάλυψη όλων των ενόχων, φανερών και αφανών. «Ο ψεύτης και ο συκοφάντης... τον πρώτο χρόνο χαίρονται». Έρχεται η ώρα της δικαιοσύνης και ο πέλεκύς της είναι βαρύς.

Ευχόμαστε πρωτίστως για την μετάνοια όλων των συκοφαντών, την εκζήτηση συγγνώμης, αλλά και την διατύπωση της αλήθειας και την αποκατάσταση του Ιδρύματος και όλων των συκοφαντηθέντων.

(Πηγή: parembasis.gr )

 
Σελίδα 1 από 21

Ραδ. Σταθμός Ι.Μ. Ηλείας 107,6FM

radiosima