gototopgototop
You are here: ΑΡΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ειδήσεις
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Search

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΗΛΕΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την Κυριακή 15/10 ο αγιασμός στα Κατηχητικά σχολεία Πύργου στην Αποστολική Διακονία

E-mail Εκτύπωση PDF

Φέρε τα παιδιά σου από μικρά κοντά στον Χριστό μας! Να έχουν βιώματα στην Ορθόδοξη Εκκλησία ,μας.!

Τότε η ψυχή τους θα γίνει πιο ευγενική, πιο φιλεύσπλαχνη… Θα γεμίσει από αρετές του Αγίου Πνεύματος!

Λέμε ναι στα Κατηχητικά Σχολεία! Τα οποία σήμερα είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε…

Αγαπητά μας παιδιά, σε εποχές «κρίσεων» υπάρχει ελπίδα. Η ελπίδα πλέον είναι ο Χριστός. Ελάτε στο Κατηχητικό Σχολείο της Ενορίας σας, να γνωρίσετε τον Χριστό! Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να γνωρίσετε τους Αγίους μας και την λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μας. Να κάνετε ακόμη μία όμορφη συντροφιά, να ψυχαγωγηθείτε και να περάσετε δημιουργικά την ώρα σας.

Σεβαστοί μας Γονείς και Κηδεμόνες, οδηγείστε τα παιδιά σας κοντά στον Χριστό και στην Εκκλησία Του, η οποία αγκαλιάζει τα παιδιά, προσφέρει αγωγή, ήθος  και την εν Χριστώ παιδεία. Βοηθήστε τα Κατηχητικά μας Σχολεία, τα οποία είναι τα κάστρα του Χριστού και οι πύργοι που ασφαλίζονται οι παιδικές και αγνές ψυχές!

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 11.00 Π. Μ. ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΘΑ ΤΕΛΕΣΘΕΙ Ο ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΟΣ ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ.κ. ΓΕΡΜΑΝΟΝ.

Τελευταία Ενημέρωση ( Τρίτη, 10 Οκτώβριος 2017 11:12 )
 

Απαλλαγή Εκκλησιαστικών Νομικών Προσώπων από το ειδικό τέλος Δασικών Χαρτών

E-mail Εκτύπωση PDF

Στις 21.9.2017 προβλέφθηκε απαλλαγή του Δημοσίου από το ειδικό τέλος για τις αντιρρήσεις κατά αναρτημένων Δασικών Χαρτών.

Λόγω του νόμου 2579/1998 η απαλλαγή του Δημοσίου από τέλη και παράβολα επεκτείνεται και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (άρθρο 28 παρ. 4), επομένως από 21.9.2017 ισχύει απαλλαγή και για τα Εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (Μητροπόλεις, Μονές, Ενορίες) από το ειδικό τέλος για τις αντιρρήσεις κατά αναρτημένων Δασικών Χαρτών.

Παρακαλούνται ευσεβώς οι Σεβασμιώτατοι στις περιοχές που έχει γίνει ήδη ανάρτηση Δασικών Χαρτών :

 1. Να ελέγξουν μήπως τα εκκλησιαστικά ΝΠΔΔ της περιοχής τους δεν μερίμνησαν να ασκήσουν αντιρρήσεις κατά αναρτημένων Δασικών Χαρτών μέχρι τις 25.9.2017 (λήξη προθεσμίας) ιδίως λόγω του ύψους του ειδικού τέλους. Σ' αυτήν την περίπτωση, να ενημερώσουν την Αρχιγραμματεία ότι δεν άσκησαν αντιρρήσεις, ώστε να ζητηθεί νέα προθεσμία. Είναι σημαντικό να γνωρίζει η Ιερά Σύνοδος ποιες είναι αυτές οι Μητροπόλεις, για να έχει εικόνα και το Υπουργείο πόσους εκκλησιαστικούς φορείς αφορά το πρόβλημα.
 2. Εφ' όσον άσκησαν αντιρρήσεις, να ελέγξουν εάν έχουν πληρώσει το ειδικό τέλος μετά τις 21.9.2017. Επειδή μετά τις 21.9.2017 ισχύει απαλλαγή από το ειδικό τέλος για το Δημόσιο, επομένως και για τους φορείς της Εκκλησίας, δεν πρέπει να το καταβάλουν.
Τελευταία Ενημέρωση ( Δευτέρα, 09 Οκτώβριος 2017 10:06 )
 

Έναρξη μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Ηλείας

E-mail Εκτύπωση PDF

Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως ανακοινούται ότι ήδη άρχισαν οι εγγραφές στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και από 1ης Οκτωβρίου αρχίζουν τα μαθήματα.

 1. Κατά την σχολικήν χρονιά 2017-2018 θα λειτουργήσουν τμήματα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής ως κατωτέρω:
 2. Τμήμα Πύργου: Υπεύθυνος καθηγητής είναι ο κ. Γεώργιος Παπαγεωργίου. Τηλέφωνο επικοινωνίας 26210/23533 η κιν.6372728955.

Τμήματα Αμαλιάδος:

Α Τμῆμα : Υπεύθυνος καθηγητής ο κ. Γεώργιος Παπαγεωργίου, τηλέφωνο επικοινωνίας 26210-23533 η κιν. 6972728955,

Β Τμῆμα : Υπεύθυνος καθηγητής ο κ. Αλέξανδρος Γεωργουλής τηλέφωνο επικοινωνίας κιν. 6977787454 και

 1. Γ Τμῆμα: Υπεύθυνος καθηγητής ο κ. Γεώργιος Φουντάς τηλέφωνο επικοινωνίας κιν. 6972095243.
 2. Τμήματα Καράτουλα, Λάλα και Δίβρης: Υπεύθυνος καθηγητής των Τμημάτων αυτών ο Αιδ. Παντελεήμων Παπαηλιού. Τηλέφωνο επικοινωνίας κιν. 69332788123.
 3. Τμήματα Γαστούνης, Λεχαινών, Βάρδας: Υπεύθυνος καθηγητής       Τμημάτων ο κ. Δημήτριος Θανόπουλος. Τηλέφωνο επικοινωνίας κιν. 6973798010. .
 4. Τμήμα Δ. Δ. Ελαιώνος: Υπεύθυνος καθηγητής ο κ. Λάζαρος Ασμής. Τηλέφωνο επικοινωνίας κιν. 6942214230.

Τμήμα Δ. Δ. Οινόης: Υπεύθυνος καθηγητής   ο κ. Γεώργιος Παπηλιού. Τηλέφωνο επικοινωνίας 26210 -22527.

Στα ανωτέρω τμήματα δεν έχουν καθορισθή ακόμα οι ημέρες και οι ώρες διδασκαλίας. Θα καθορισθούν από τους καθηγητές σε συνεννόηση με τους μαθητές.

Επίσης και φέτος στη Σχολή μας θα λειτουργήσουν τμήματα παραδοσιακών μουσικών οργάνων με έδρα τον Πύργο και την Αμαλιάδα στις αίθουσες της Σχολής. Υπεύθυνος καθηγητής θα είναι ο κ. Ευγένιος Βούλγαρης με βοηθό την κ. Μαρία Παπαγεωργίου και θα διδάξη τα εξής μουσικά παραδοσιακά όργανα: Πολίτικο Λαούτο, Ταμπουρά, Ούτι, Λύρα, Κανονάκι, Ταμπούρα και κρουστά. Επίσης για 5η Σχολική χρονιά θα λειτουργήσουν τμήματα μουσικής προπαιδείας για παιδιά από 6 ετών. ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ για τις ΕΓΓΡΑΦΕΣ 26210-23533 και κιν. 6972728955 (κ. Παπαγεωργίου) .

 

(Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως)

Τελευταία Ενημέρωση ( Τρίτη, 19 Σεπτέμβριος 2017 09:31 )
 

Ο σχoλάζων Μητροπολίτης Αυλώνος κ. Χριστόδουλος είναι εκλόγιμος

E-mail Εκτύπωση PDF

Ηκούσθη, ότι ο Σχολάζων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυλώνος κ. Χριστόδουλος δεν είναι εκλόγιμος και άρα δεν είναι δυνατόν να είναι υποψήφιος δια την πλήρωσιν των κενών Μητροπολιτικών εδρών κατά την σύγκλησιν της Σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος τον προσεχή Οκτώβριο.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ερωτηθείς υπό Δημοσιογράφου δια το παραπάνω εδήλωσε:

"Η άποψις ότι ο Σχολάζων Σεβ. Μητροπολίτης Αυλώνος κ. Χριστόδουλος δεν είναι δυνατόν να είναι υποψήφιος δια την πλήρωσιν των κενών Μητροπολιτικών εδρών ουδέν έρεισμα έχει εις τον ισχύοντα σχετικόν Νόμον 590/1977 Περί Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Διότι ο Σεβ. Μητροπολίτης Αυλώνος είναι σχολάζων Μητροπολίτης ( Ίδετε ΔΙΠΤΥΧΑ της Εκκλησίας της Ελλάδος, έτους 2017, σελίδα 370 ) και ο ως άνω Νόμος στο άρθρο 25, παράγραφος 2, ορίζει:

«Εκλόγιμοι επίσης είναι άνευ εγγραφής εις τον κατάλογον οι καθ’οιονδήποτε τρόπον σχολάζοντες Μητροπολίται της Εκκλησίας της Ελλάδος και οι Βοηθοί Επίσκοποι, ως και οι κατά την έναρξιν ισχύος του παρόντος Τιτουλάριοι Μητροπολίται και Επίσκοποι».

† Ο Μητροπολίτης Ηλείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ
 

Σύσκεψις Σεβ. Μητροπολίτου Ηλείας κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ με θεολόγους εις Αμαλιάδα

E-mail Εκτύπωση PDF

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. ΓΕΡΜΑΝΟΣ έχει προσκαλέση τους Θεολόγους Κληρικούς της Ι. Μητροπόλεώς μας ως και τους Λαϊκούς Θεολόγους εις σύσκεψιν ανταλλαγής απόψεων και καταρτίσεως των προγραμμάτων των διαφόρων δραστηριοτήτων της Ιεράς Μητροπόλεως ημών δια το πνευματικό έτος 2017-2018.

Η συγκέντρωσις θα λάβη χώρα εις το Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αμαλιάδος την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 6 απογευματινή.

 
Σελίδα 1 από 22

Ραδ. Σταθμός Ι.Μ. Ηλείας 107,6FM

radiosima