gototopgototop
You are here: ΑΡΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ανακοινώσεις
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Search

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΗΛΕΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Έγκριση Έργων Βελτίωσης οδών πρόσβασης σε Ι. Μονές και Προσκυνηματικούς χώρους της Περιφέρειας Ηλείας

E-mail Εκτύπωση PDF

Εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δ. Ελλάδος έργα πρόσβασης εις τις Ιερές Μονές της Περιφέρειας Ηλείας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. ΓΕΡΜΑΝΟΣ ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη μας κ. Γεώργιο Γεωργιόπουλο, τον συμπολίτη μας Αντιπεριφερειάρχη επί των Οικονομικών κ. Παναγιώτη Μπράμο και όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους που το εψήφισαν.

Αναλυτικά τα Έργα:

erga_gia_mones

 

Πρόγραμμα Ομιλιών 2018-2019

E-mail Εκτύπωση PDF

Π Ρ Ο Γ ΡΑ Μ Μ Α Ομιλιών 2018 - 2019

Α . Εβδομαδιαίων Εσπερινῶν Κηρυγμάτων

1. - ΠΥΡΓΟΣ:

α) Αίθουσα Ιερᾶς Μητροπόλεως, Κυριακή 5-6. Ομιλητής ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος.

β) Αίθουσα Μ. Βασιλείου : Δευτέρα 6-7 ανά δεκαπενθήμερον. Ομιληταί εκ περιτροπής.

γ) Ι. Ν.Αγ. Χαραλάμπους: Τρίτη 5-6, με Παράκλησι. Ομιλητής ο π. Βασίλειος Λαγκαδινός .

δ) Αίθουσα Χριστιανικής Ενώσεως: Τετάρτη 6-7. Ομιληταί εκ περιτροπής.

ε) Ι.Ν.Αγ.Διονυσίου:Πέμπτη 5-6 με Παράκλησι: Ομιλητής Γεώργιος Χέλης, Θεολόγος Λυκειάρχης.

στ) Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου Πύργου: Πέμπτη 4-5 με παράκλησι. Ομιλητής εκ περιτροπής ο π. Θεόδωρος Χαμάλης και ο π. Άγγελος Ζέζας.

2. ΛΑΜΠΕΤΙ Πύργου.

Πνευματικόν Κέντρον: Κάθε Κυριακή ώρα 5-6. Ομιλητής ο Πρεσβύτερος Παναγιώτης Δημητρακόπουλος.

3. - ΑΜΑΛΙΑΔΑ:

α. Άγιον Αθανάσιον Αμαλιάδος. Κυριακή 6-7 μετά Εσπερινού· Αρχιμ. Φιλάρετος Σπανόπουλος.

β. Δευτέρα: Αίθουσα Θείας Οικοδομής. Ομιληταί εκ περιτροπής.

γ. Τετάρτη: Πνευματικό Κεντρο Αγ. Γεωργίου 5-6. Υπεύθυνοι: Ο π. Χρίστος Ελευθεριάδης και ο π.Γεώργιος Σταθόπουλος.

δ.Τετάρτη: Αγία Αννα με Παράκλησι 4-5. Υπεύθυνος: Ο π. Βασίλειος Μονόλιθος.

ε.Τετάρτη: Ι.Ν. Αγ. Τρύφωνος 5-6 με Παράκλησι. Ομιληταί: Ο π. Παναγιώτης Γιατράς και ο π. Κωνσταντίνος Συριόπουλος.

στ. Τετάρτη: Ι. Ν. Ευαγγελισμού 4.30 -5.30 με Παράκλησι. Ομιληταί: Ο π. Γεώργιος Μπαλκάμος και π. Αναστάσιος Κολοβός.

4. - ΓΑΣΤΟΥΝΗ: Τετάρτη 5 - 6 εκ περιτροπής εις τον Ι.Ναόν Αγ.Νικολάου, Αγίων Κων/νου και Ελένης και Καθολική, μετά Εσπερινοῦ. Ομιλητής ο Ιεροκῆρυξ Αρχιμ. Φιλάρετος Σπανόπουλος.

5. - ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟ: Τετάρτη 5-6. Εναλλάξ εις τον Ι.Ν. Κοιμ. Θεοτόκου και Αγίου Ιωάννου, μετά Εσπερινοῦ. Ομιλητής ο Πρεσβύτερος Γεώργιος Χαρδαβέλλας.

6. ΚΑΒΑΣΙΛΑ: Κυριακή 5-6 μετά Εσπερινού Ομιλητής ο Πρεσβύτερος Γεώργιος Χαρδαβέλλας.

7. - ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ: Τετάρτη 4-5 μετά Παρακλήσεως   εις τον Ι. Ν. Αγ. Κωνσταντίνου. Ομιληταί εναλλάξ: Ο   Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνος Καπατσούλιας και ο Πρεσβύτερος Δημήτριος Κατσίκας.

8. - ΒΑΡΔΑ: Τετάρτη 5-6 με Παράκλησι εις Ι. Ν. Αγ. Τριάδος. Ομιλητής : Ο Πρωτοπρ. Χαράλαμπος Κανελλόπουλος.

9. Λάππα και Νέα Μανωλάδα: Τετάρτη 5-6 . Την μία Τετάρτη στον Ι.Ν.Αγ.Γεωργίου Λάππα και την άλλη Τετάρτη στον Ι. Ναό Αγίου Πέτρου Νέας Μανωλάδος μετά Εσπερινού. Ομιλητής : Ο Ιεροκήρυξ Αρχιμ. Χριστοφόρος Κωλέτης .

Σημείωσις:

1. Τα κηρύγματα θα αρχίσουν την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018.

2. Οι Αιδεσ. Εφημέριοι των ενοριών ένθα γίνεται το κήρυγμα παρακαλούνται:

α. Να ανακοινώνουν το κήρυγμα της ενορίας τους την Κυριακή το πρωι και να συστήνουν στούς χριστιανούς να το παρακολουθούν, οι δε Εφημέριοι Λαμπετίου, Σαββαλίων, Καβασίλων, Νέας Μανωλάδος και Λάππα μπορούν και εγγράφως να ανακοινώνουν το κήρυγμα της ενορίας των και στα Καφενεία.

β. Να φροντίζουν δια την αίθουσαν η τον Ι. Ναόν κ.λ.π.

3. Οι Εφημέριοι όλων των ενοριών των ανωτέρω Πολεων και Κωμοπόλεων να παρευρίσκωνται στο κήρυγμα της ενορίας των   μετά των οικογενειών των και του προσωπικού του Ναού των. Το ίδιο και οι Εφημέριοι των ενοριών που βρίσκονται γύρω από τις Πολεις και τις Κωμοπόλεις αυτές. Χάνουν πολλά όσοι από τους Εφημερίους η τους χριστιανούς μας δεν τα παρακολουθούν. Και

4. Οι Ομιληταί παρακαλούνται εις το τέλος της περιόδου να μου             αναφέρουν εγγράφως δι ἐκθέσεώς των τας εντυπώσεις των, τας σκέψεις των η και τας προτάσεις των δια το κήρυγμα η ο,τι άλλο κρίνουν αναγκαίον δια την καλυτέραν διοργάνωσιν και απόδοσιν αυτού.

Β. Τηλεοπτική εκπομπή: Από την ΟΡΤ Πυργου.

Εκάστην Κυριακή πρωϊ, ώρα 12-1 μ.μ.

Υπεύθυνος εκπομπής· Πρωτοπρεσβύτερος Ηλίας Παπαγγελής.

Συνεργάται· Θεολόγοι Κληρικοί, Λαϊκοί Θεολόγοι, Φιλόλογοι, Ιατροί και άλλοι επιστήμονες.

Γ. Ραδιοφωνικαί εκπομπαί:

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ι. Μητροπόλεως Ηλείας, στα 107,6 FM.

Μεταδίδει Προγράμματα της Μητροπόλεώς μας από τις 10 το   πρωϊ έως την 1 μ.μ. και από τις 3 έως 6 η τις 7 το απόγευμα. Τις άλλες ώρες συνδέεται με τον Ραδιοφωνικόν Σταθμόν της Εκκλησίας μας. Επίσης τα Σαββατα και τις Κυριακές και όλες τις αργίες συνδέεται με τον Ραδιοφωνικόν Σταθμόν της Εκκλησίας, εκτός από ώρας 7 έως 10 π.μ. κάθε Κυριακή και μεγάλες εορτές, που συνδέεται με τον Μητροπολιτικόν Ιερόν Ναόν Αγ. Νικολάου Πύργου, δια την αναμετάδοσιν της θείας Λειτουργίας.

Παρακαλούνται οι αιδ. Εφημέριοι να ενημερώνουν σχετικά τούς ενορίτες τους και να τούς προτρέπουν συνεχώς να παρακολουθούν και τις παραπάνω Ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές, γιατί πολύ θα ωφεληθούν ψυχικά και σωματικά όλοι τους.

 

ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ (ΚΑΣΤΟΡΧΕΙΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ)

E-mail Εκτύπωση PDF

ΚΑΣΤΟΡΧΕΙΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

Είδος Ακινήτου : Διώροφο κτίριο χαρακτηρισμένο ως «Ιστορικό Διατηρητέο Μνημείο»

Επιφάνεια :   Το ισόγειο έχει επιφάνεια 229,07 μ2 .και ο Α΄ όροφος 85,64 μ2 Διεύθυνση : Κεντρικής Πλατεία «ΣΑΚΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑ» Πύργου Ηλείας του ομωνύμου Δήμου Πύργου

Επωνυμία Κοινωφελούς Περιουσίας : ΚΑΣΤΟΡΧΕΙΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ , Πύργος Ηλείας

Σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 24 του Ν. 4182/2013 και την 1η/2018 απόφαση της Διοίκησης της κοινωφελούς περιουσίας, δεχόμεθα έγγραφες (κλειστές) προσφορές για την εκμίσθωση του ανωτέρω ακινήτου, το οποίο είναι ένα διώροφο κτίριο κείμενο επί της Κεντρικής Πλατείας «ΣΑΚΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑ» Πύργου Ηλείας του ομωνύμου Δήμου χαρακτηρισμένου ως «Ιστορικό Διατηρητέο Μνημείο»   Ειδικότεροι όροι:

1. Το μηνιαίο μίσθωμα ορίζεται στο ποσό των δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (2.500,00 ).

2. Η χρήση του μισθίου προορίζεται για ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ , εκτός από κέντρο διασκεδάσεως παντός τύπου.

3. Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται στα έξι (6) έτη. Μετά τη λήξη της μίσθωσης μπορεί να συμφωνηθεί η ανανέωση για χρόνο ίσο ή και βραχύτερο με τους ίδιους ή διαφορετικούς όρους.

4. Το μίσθωμα θα αναπροσαρμόζεται ετησίως σε ποσοστό 100% επί του ποσοστού του επίσημου Πληθωρισμού του προηγούμενου έτους , σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας , όχι όμως μικρότερο του 2% .

5. Με την υπογραφή της μισθωτικής σύμβασης ο μισθωτής οφείλει να καταθέσει στη Διοίκηση της κοινωφελούς περιουσίας ποσό ίσο με τρία (3) μηνιαία μισθώματα, ως εγγύηση , ενώ πρέπει να παρουσιάσει και αξιόχρεο εγγυητή .

6. Εάν ο πλειοδότης υποψήφιος μισθωτής δεν προσέλθει ή αρνηθεί να υπογράψει το οικείο συμφωνητικό, του επιβάλλεται χρηματική ποινή ίση με τρία (3) μηνιαία μισθώματα της προσφοράς του, σύμφωνα με την παρ. 9 του αρ. 24 του Ν. 4182/2013.

7. Ο υποψήφιος μισθωτής έχει πλήρη γνώση του υπό μίσθωση ακινήτου, την κατάσταση του οποίου αποδέχεται πλήρως.

8. Πληροφορίες για το περιεχόμενο της διακήρυξης κλπ στην διεύθυνση 28ης Οκτωβρίου 52 – 27131 ΠΥΡΓΟΣ, με τηλέφωνα 2621022527, 2621022069   (υπεύθυνος κ. Γεώργιος Παρασκευόπουλος).

Προσφορές με τα πλήρη στοιχεία των ενδιαφερομένων, όπως ονοματεπώνυμο, ιδιότητα, τηλέφωνα, διεύθυνση επικοινωνίας, αριθμό δελτίου ταυτότητας και ΑΦΜ καθώς και των υπολοίπων εγγράφων που αναφέρονται στην διακήρυξη , θα παραδίδονται ή θα αποστέλλονται έως και είκοσι (20) ημέρες από την ανάρτηση της παρούσας ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών (2/10/2018 - 22/10/2018) , στην ταχυδρομική διεύθυνση του Φορέα Διαχείρισης, οδός 28ης Οκτωβρίου 52, 27131 ΠΥΡΓΟΣ και τηλέφωνα 2621022527, 2621022069 και θα παραλαμβάνονται από τον αρμόδιο προς τούτο κ. Γεώργιο Παρασκευόπουλο.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΟΡΧΕΙΟΥ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

 

Έναρξη εγγραφών Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας

E-mail Εκτύπωση PDF

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως ανακοινούται ότι ήδη άρχισαν οι εγγραφές στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και από 1ης Οκτωβρίου αρχίζουν τα μαθήματα.

  1. Κατά την σχολικήν χρονιά 2018-2019 θα λειτουργήσουν τμήματα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής ως κατωτέρω:
  2. Τμήμα Πύργου: Υπεύθυνος καθηγητής είναι ο κ. Γεώργιος Παπαγεωργίου. Τηλέφωνο επικοινωνίας 26210/23533 η κιν.6372728955.

Τμήματα Αμαλιάδος:

Α Τμῆμα : Υπεύθυνος καθηγητής ο κ. Γεώργιος Παπαγεωργίου, τηλέφωνο επικοινωνίας 26210-23533 η κιν. 6972728955,

Β Τμῆμα : Υπεύθυνος καθηγητής ο κ. Αλέξανδρος Γεωργουλής τηλέφωνο επικοινωνίας κιν. 6977787454 και

  1. Γ Τμῆμα: Υπεύθυνος καθηγητής ο κ. Γεώργιος Φουντάς τηλέφωνο επικοινωνίας κιν. 6972095243.
  2. Τμήματα Καράτουλα, Λάλα και Δίβρης: Υπεύθυνος καθηγητής των Τμημάτων αυτών ο Αιδ. Παντελεήμων Παπαηλιού. Τηλέφωνο επικοινωνίας κιν. 69332788123.
  3. Τμήματα Γαστούνης, Λεχαινών, Βάρδας: Υπεύθυνος καθηγητής       Τμημάτων ο κ. Δημήτριος Θανόπουλος. Τηλέφωνο επικοινωνίας κιν. 6973798010. .
  4. Τμήμα Δ. Δ. Ελαιώνος: Υπεύθυνος καθηγητής ο κ. Λάζαρος Ασμής. Τηλέφωνο επικοινωνίας κιν. 6942214230.

Τμήμα Δ. Δ. Οινόης: Υπεύθυνος καθηγητής   ο κ. Γεώργιος Παπηλιού. Τηλέφωνο επικοινωνίας 26210 -22527.

Στα ανωτέρω τμήματα δεν έχουν καθορισθή ακόμα οι ημέρες και οι ώρες διδασκαλίας. Θα καθορισθούν από τους καθηγητές σε συνεννόηση με τους μαθητές.

Επίσης και φέτος στη Σχολή μας θα λειτουργήσουν τμήματα παραδοσιακών μουσικών οργάνων με έδρα τον Πύργο και την Αμαλιάδα στις αίθουσες της Σχολής. Υπεύθυνος καθηγητής θα είναι ο κ. Ευγένιος Βούλγαρης με βοηθό την κ. Μαρία Παπαγεωργίου και θα διδάξη τα εξής μουσικά παραδοσιακά όργανα: Πολίτικο Λαούτο , Ταμπουρά, Ούτι, Λύρα, Κανονάκι, Ταμπούρα και κρουστά. Επίσης για 5η Σχολική χρονιά θα λειτουργήσουν τμήματα μουσικής προπαιδείας για παιδιά από 6 ετών. ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ για τις ΕΓΓΡΑΦΕΣ 26210-23533 και κιν. 6972728955 (κ. Παπαγεωργίου) .

 

(Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως)

 

Εγκύκλιος δια εκδήλωση Εθνικής Αυτοσυνειδησίας

E-mail Εκτύπωση PDF

Προς Τούς αιδ. Εφημερίους της Πόλεως του Πύργου και των Περιχώρων της καθ ἡμᾶς Ι. Μητροπόλεως

Πατέρες μου ,

1. Σας γνωρίζω ότι τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 και ώρα 7.30 μ.μ. εντός του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, θα πραγματοποιηθή Εκδήλωσις Εθνικής αυτοσυνειδησίας με δύο διακεκριμένους ομιλητάς:

   α. Τον κ. Χριστόδουλον Γιαλλουρίδην, Καθηγητήν Διεθνούς Πολιτικής και Διευθυντή του Κέντρου Ανατολικών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και

   β. Τον κ. Κωνσταντίνον Σωτηρέλη, Διεθνολόγο Καθηγητήν του ιδίου ως άνω Πανεπιστημίου,

Με θέμα: «Διεθνής Πολιτική στην σύγχρονη εποχή» ( Το Κυπριακό πρόβλημα και το Σκοπιανό).

2. Το παρόν παρακαλώ να το ανακοινώσετε στους ενορίτες σας στο τέλος της θείας Λειτουργίας της Κυριακής 10 Ιουνίου 2018.

Με πατρικές ευχές

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο Ηλείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ

 

Ραδ. Σταθμός Ι.Μ. Ηλείας 107,6FM

radiosima